Comment

The Alpe Life

Mijn voeten doen het werk. Zij gaan lopen tot ze erbij neervallen. 

Niet iedereen is het ermee eens. Geld dat weggesluisd wordt naar de hoge bazen van de Goede doelen. Ik weet het niet, je weet het nooit en je zal het nooit te weten komen. Hetgeen waar het voor mij om draait: Saamhorigheid. 

Iedereen vraagt mij tegenwoordig waarom ik in hemelsnaam deze berg ga beklimmen, of ik wel weet dat het steil is en waar ik aan begin. Dat snap ik, het is ook niet te begrijpen. 

Mij gaat het erom dat ik mijn schouders eronder steek om iets terug te doen voor alle mensen die lijden of geleden hebben. Het staat in schril contrast tegen de strijd die zij hebben moeten leveren. Je staat al zo ongelooflijk machteloos als het in je gezin of zelfs jezelf overkomt. Het lange wachten, de eindeloze controles en de onwetendheid of de volgende dag gehaald wordt. 

Tsja, helaas weet ik waar ik het over heb. 

Duizenden mensen doen het niet voor het Goede doel, maar voor zichzelf. Elk individu heeft zijn of haar motieven om de Alpe d’Huez te beklimmen. Niemand denkt aan de hoeveelheid geld er naar een directeur gaat. Iedereen doet het voor iemand. 

Mijn voeten lopen, slenteren of kruipen. 

De eindstreep wordt gehaald, al moet het op karakter. 

 

 

 

Comment

Comment

LEF

LEF. 
Wat is dat eigenlijk?

Letterlijk betekent lef ‘de durf om iets gevaarlijks te doen’. In mijn optiek is deze betekenis ietwat bekrompen. Om iets te doen wat gevaarlijk is, dan heb je inderdaad een grote dosis met lef nodig. Uit een vliegtuig springen van 4km hoogte, tja dan heb je lef. Een vliegtuig doelbewust naar beneden laten storten is gevaarlijk, maar is het ook lef? Dan ben je wat mij betreft gewoon niet goed bij je hoofd.

Het concept lef is in mijn optiek veel breder. Lef heeft niets te maken met de durf iets gevaarlijks te doen. Lef heeft te maken met de durf om buiten je comfort zone te treden. Dit is voor iedereen spannend, maar dit hoeft niet gevaarlijk te zijn. Ik weet, voor de meeste mensen staan gevaarlijk en lef heel dicht naast elkaar.In de huidige samenleving vind ik dat nogal angstig. Gevaarlijk en lef in één zin. Op dit moment zie ik de wereld als een enorme chaoot die geen orde weet te hanteren in zijn eigen rotzooi. So what to do?

Het belangrijkste is om lef te tonen, niet alleen naar jezelf. Laat de rest van de wereld zien hoe jij buiten jouw comfort zone treed. Dan is het misschien wel even spannend, maar dat is uit het vliegtuig springen ook. Lef begint bij jezelf, niet bij de gevaarlijke dingen die je doet. Als een collega de discussie aangaat, vind ik dat lef. Iets wat zij normaal niet durft, doet ze toch. Dan heb je gewoon ballen van hier tot tokio. 

Comment

Comment

Ghandi

“Live is if you were to die tomorrow.
Learn is if you were to live forever”.

 

De wereld van nu is een beetje warrig. Er heerst angst, onbegrip en niemand weet wat ze hier aan moeten doen. Mensen vergeten elkaar te inspireren vanwege het enorme ego boven hun hoofd. En daar ben ik. 

Nu hoor ik je al lachen. Wat gaat een jonge fotograaf - tikkeltje naïef - doen om mensen te inspireren? Mijn antwoord: Humor. Alles draait om humor. Lachende, vrolijke en oprechte mensen zijn de mooiste communicatiemiddelen. Humor verbindt. 

 

“Live is if you were to die tomorrow.
Learn is if you were to live forever”.

 

Inspirerend voor sommigen, anderen snappen niet wat er staat. Het draait allemaal om interpretatie. Als je de quote honderd keer leest, komt er echt wel een glimlach op je gezicht. En je lacht als je het wel begrijpt en jezelf herkent. 

Het is misschien voor een eerste blog wat diepgaand, maar zo leer je wel mij gelijk een beetje kennen. Humor is mijn motivatiebron om te doen wat ik leuk vindt, te blijven leren en te blijven onderzoeken. Nieuwe dingen doen, fotograferen met humor en vooral heel veel lol hebben.

We moeten in deze warrige maatschappij elkaar inspireren. Leren van elkaar, leven met elkaar en vergeet niet een klein glimlachje op je gezicht te toveren! 

 

“Live is if you were to die tomorrow.
Learn is if you were to live forever”.

IMG_6961.JPG

Comment