Mijn voeten doen het werk. Zij gaan lopen tot ze erbij neervallen. 

Niet iedereen is het ermee eens. Geld dat weggesluisd wordt naar de hoge bazen van de Goede doelen. Ik weet het niet, je weet het nooit en je zal het nooit te weten komen. Hetgeen waar het voor mij om draait: Saamhorigheid. 

Iedereen vraagt mij tegenwoordig waarom ik in hemelsnaam deze berg ga beklimmen, of ik wel weet dat het steil is en waar ik aan begin. Dat snap ik, het is ook niet te begrijpen. 

Mij gaat het erom dat ik mijn schouders eronder steek om iets terug te doen voor alle mensen die lijden of geleden hebben. Het staat in schril contrast tegen de strijd die zij hebben moeten leveren. Je staat al zo ongelooflijk machteloos als het in je gezin of zelfs jezelf overkomt. Het lange wachten, de eindeloze controles en de onwetendheid of de volgende dag gehaald wordt. 

Tsja, helaas weet ik waar ik het over heb. 

Duizenden mensen doen het niet voor het Goede doel, maar voor zichzelf. Elk individu heeft zijn of haar motieven om de Alpe d’Huez te beklimmen. Niemand denkt aan de hoeveelheid geld er naar een directeur gaat. Iedereen doet het voor iemand. 

Mijn voeten lopen, slenteren of kruipen. 

De eindstreep wordt gehaald, al moet het op karakter. 

 

 

 

Comment